• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Mediterrán jellegű családi ház átalakítása angol stílusúra

Mediterrán jellegű családi ház átalakítása angol stílusúra - 2017

Ügyfelem Budapesten, a budai részen vásárolt egy 2 szintes, 140m2-es családi házat, mely mediterrán stílusú volt eredetileg, és amit szeretett volna angol stílusúvá alakíttatni, és a tervek kivitelezését is ránk bízta.

A házat több szempontból is szerette volna modernizálni. Az átlakítás a fürdőszobákat teljes mértékben érintette nemcsak a burkolatok, hanem a fürdők elrendezését illetően is. A kádak helyére zuhanykabinok kerültek, az új burkolatoknál pedig a Pamesa La Maison burkolataira esett a választás, melyek nemcsak stílusban hanem színvilágban is tökéletesen illeszkedtek az elképzelt koncepcióba. Az emeleti fürdőben egy szauna is elhelyezésre került. 

A földszinten a világítás modernizálásra is szükség volt, így az álmennyezetbe LED világítás került, valamint elegáns csillárok kaptak helyet az étkező asztalnál és az angol stílusra jellemző Springfield ülőgarnitúra fölött. 

A stílus elengedhetetlen kelléke a kandalló, mely a nappaliban lett elhelyezve, bár a nappali adottságai csak az elektromos kanadalló kialakítást tették lehetővé. 

A földszinten a nappali és a télikert közötti szoba az olvasó szoba és vendég szoba szerepét tölti be, melyben nemcsak kényelmes bútorok és könyvek kaptak helyet, hanem a gyerekek tanulásához alkalmas bútorok is. 

Az emeleten  a hálószobák lettek kialakítva. A szülői háló és a földszinti nappali-étkező falain elegáns tapéták futank körbe a Khroma Toccata családjából. A szülői hálószoba a TV szoba és gardrób szoba szerepét is betölti a szülök számára. Elegáns és kényelmes bútorzatát a barna, bézs, arany színek jellemzik.

A gyerekszobák berendezésénél a szobák alakja és mérete jelentet kíhívást az elrendezésüknél. A fiú szoba vidám kék színekben pompázik, a kislányok szobája pedig kedvenc rózsaszín és lila színekkel lett díszítve.


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.