• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Családi ház átalakítás modern minimál stílusban

230 m2-es családi ház átalakítása modern minimál stílusban kivitelezéssel - 2017

Budapesten a XVI. kerületben található 230 m2 alapterületű kétszintes családi ház áttervezésére és kivitelezésére kaptam felkérést. A ház eredeti állapota -mint a fotókon is látható- teljesen más stílusú volt, rengeteg faragott fa oszloppal és felülettel, márvány fürdőszobákkal, márvány padlókkal lehetett találkozni a ház minden részén. Nagy kihívás volt számomra a ház áttervezése modern stílusra, melyben világos színeket, modern világítást és design elemeket kértek a ház tulajdonosai.

Fénykép Fénykép
3D látványterv 3D látványterv

A ház műszaki adottságai sem feleltek meg a modern világítás és gépészet követelményeinek, így a ház elektromos és gépészeti terveit újra kellett gondolni. A házban új elektromos hálózat került kiépítésre, a régi kazánházat áthelyeztük a medence térben található szauna helyére, melyhez külön gázterv és engedély készült.

A világítást teljesen újra kellett gondolni, mert a meglévő teljesen elavult volt, és a nagy terekben alig voltak világító testek eredetileg. A ház áttervezésénél rengeteg gipszkartonos szerkezetet alkalmaztam a tér újra hangolásához, és ezek segítségünkre voltak az új vezetékek elhelyzésében, így nem kellett a házban vésni a vezetékek, csővek helyét.

Ügyfeleim a fűtési rendszer modernizálását is kérték, így a házban a hagyományos radiátoros fűtés helyett infra fóliás fűtés kialakítására került sor, mely a laminált padló alatt kapott helyet. A kazán funkciója így csak a medence tér fűtése és a melegvíz szolgáltatás maradt. A régi kandalló helyére egy modern kandalló került, mely hangulatos látványt nyújt a nappaliban a téli estéken és kellemes meleget is szolgáltat.

Az 5 hónapig tartó átalakítás eredménye azonban magáért beszél. Kivitelező csapatunk keze alól a tervek nyomán egy modern, designos, élhető ház került ki.

Előszoba:

Az előszobába fekete csillogó kő került fel díszítésnek, mely a ház többi részén is visszaköszön. Design elemként a Prolicht lámpáiból kirakott alakzat fényei szolgálnak.

Nappali-konyha:

A nappali részen a galéria alatt új világítást alakítottunk ki álmennyzetbe rejtve, Naf design lámpák kerültek fel a reggeliző pult és az étkező fölé, a nappaliba pedig Muranoi üveggömbökből álló lámpa került fel világításnak.

Az új gipszbeton lépcső alatt egy látványelemként is funkciónáló bortároló került kialakításra, melyet a házban több helyen használt fekete színű, ezüstösen csillogó kővel díszítettünk és led világítással emeltük ki a légies üvegszerkezet mögött.

A nappali részen a menta színek a Tv előtét falán, az Ashley Wilde dekor anyagokon köszönnek vissza. A régi kandalló helyére egy modern design fatűzelésű kandalló került megépítésre fekete kő díszítéssel. Az erdeti falfülkéket és a nappali falát Anthology Igneous gyöngyös tapétával díszítettük. Ezen a részen került kialakításra egy olvasósarok is. A nappali fő meghatározó bútordarabja az L alakú kanapé, mely rejtett pakoló részekkel és kényelmes ottomános résszel egészül ki.

Konyha:

A konyha is teljes átalakításon esett át. Nemcsak a konyhabútor került modernizálásra, hanem a modern igények miatt új gépek is helyet kaptak a konyhában, melyekhez új elektromos és vízvezeték hálózatot alakítottunk ki.

A konyha mennyzetét borító gerendákat lefedtük egy egybefüggő álmennyezettel, melyben LED világítást tudtunk elhelyezni, ezáltal a sötét, komor konyha egy világos és élhető modern környezetté alakult.

A házon végig vezethető menta-zöld szín itt is megjelenik falszínként és az elegáns Ashley Wilde dekor anyagokon. A konyhabútor német technológiával készült egyedi gyártásban.

Földszinti hálószoba:

A földszinti hálószoba -mely vendégszoba funkciót is kapott- eredetileg egy garázsban kialakított szépszégszalonból került kialakításra. Itt a nem kellő vízesblokkok elbontásán kívül külön szigetelést, fűtési és világítási rendszer kialakítását kellett megoldanunk ahhoz, hogy egy modern, kényelmes minden szempontot kielégítő vendég hálószobát tudjunk kialakítani.

Ebből a helyiségből alakítottunk ki egy külön gardrób szobát is, mely a fürdőszoba és a vendég hálószoba között helyezkedik el. A hálószoba falain megjelenik az emeleti hálóban is használt Casamance ezüstös-mentazöld tapétája, valamint design elemként a mennyezeti világításnál a Swarowski kristályokból álló különleges álmennyezeti világítás.

A hálószoba ékessége még a különleges Díva ágy és az elegáns, finom Ashley Wilde dekor függönyök fényáteresztővel. Ebben a helyiségben az udvarra nyíló erdeti nyílászárók is cserére kerültek, mivel sem a hőszigetelésük sem a funkciójuk nem felelt meg a vendégszoba követelményeinek.

Földszinti fürdő:

A földszinti fürdőszoba eredeti funkciója háztartási helyiség és kazánház volt. A ház helyiségei közül ezt kellett a legjobban átalakítani ahhoz, hogy egy különálló fürdőszoba legyen belőle. A kazán átkerült az uszodatérbe a régi szauna helyén kialakított kazánházban, a gázórát pedig egy légmentesen lezárt szekrényben helyeztük el, mely az udvar felől biztosított szellőzéssel rendelkezik.

A háztartási helyiség funkciót megőrizte a helység, de modern szekrényekbe kerültek a mosó és szárító gépek. A ház urának készülő fürdőszoba a férfias fémes-szürkés árnyalatokban játszik a Pilch Magnetic csempéi segítségével. A szögletes szaniterek erősítik a férfias vonalat tovább. A mennyezetre LED világítás került és a fűtés kiegészítésére design-infrapanel szolgál itt is, mely a törölköző tartó szerepét is betölti.

Galéria:

A ház galéria része is nagy változáson esett át. Eredetileg ezen a részen világítás csak egy helyen volt. Ezért a mennyezeti gerendák között körben egy álmennyezet részt helyeztünk el LED világítással, hogy legyen fény a galérián is.

Az eredeti faragott fa lépcső és a faragott galéria korlát elbontásra került. Egy modern gipszbeton lépcsőt építettünk, melyre fa lépcsőlapokat helyeztünk el, élvilágítással. A galéria korlátot modern stílusú üveglapokkal ékesített korlátra cseréltük, melytől légiesebb és világosabb is lett a tér.

A faragott oszlopokat, mennyezet tartó gerendákat -ahol lehetett- gipszkarton mögé rejtettük. A galérián található nagy faragott oszlopok elé egy gipszkarton falfülke rendszer került kiépítésre, mely az egyik oldalon a házban futó új ármakörök kapcsoló szekrényét is elrejti.

Ahol lehetett elbontottuk a sötét fa burkolatokat és négyszög alakú nyílásokat alakítottunk ki a kerekek helyettük. A falak mindenhol világos elefántcsont színűek lettek, egyedüli sötét elemként az ezüstösen csillogó fekete kő burkolat jelenik meg néhány helyen a házban.

Emeleti fürdő:

Az emeleti fürdőszoba teljes modernizáláson esett át. Nemcsak a márvány burkolatok kerültek le a falakról, hanem a vízvezeték hálózat, a fűtés és a világítási rendeszer is átalakításra került.

A házban lévő két fürdőszobában a Pilch gyár Magnetic csempecsaládja díszíti a falakat. Az emeleti fürdőkbe a Marmorin Alice kád és mosdója viszi be a lágy női vonalakat, mivel ezt a fürdőt inkább a ház hölgy lakói használják majd. Kiegészítő fűtésként design infrapanelek kerültek a fürdőszobába, mely a tükör szerepet is betölti. A kád mögé kerülő előtét fal nemcsak a vízvezetéket rejti magában, hanem a rajta elhelyezett LED szalagok világítása különleges hangulatot nyújt a fürdőben.

Emeleti hálószobák:

Az emelten lévő hálószobák tervezésénél a szobák világítását és fütését kellett megoldani elsősorban. A laminált padló alá fűtőfólia került, a sötét színű fával borított mennyezeteteket pedig gipszkartonnal fedtük le és modern LED lámpákat helyeztünk el bennük, hogy legyen megfelelő fény a helyiségekben.

A szülői hálóban a világos színek mellé az ezüstös-menta zöld színű Casamance Immensite tapétája került a falra díszítésnek, mely fémes csillogásával a lakás többi részén elhelyezkedő fekete kő csillogását hozza vissza a szobába.

A kislányszobába a vidám színek mellé a Harlequin Circulo tapétája fokozza a színek összhangját. Az erdeti hidegburkolatok helyére minden helyiségben modern laminált padló került. A hálószobákba az ablakokra black-out anyagokból készült róma rolók és az ablakok speciális formái miatt black-out pliszék kerültek biztosítva ezzel a tökéletes fénykizárást a helyiségekben.

Alaprajzok:


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.