• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Budapesti 3 szintes családi ház áttervezése és kulcsrakész kivitelezése - 2020

Budapesti 3 szintes családi ház áttervezése és kulcsrakész kivitelezése - 2020

Budapesten egy 3 szintes, 2 generációs családi ház áttervezésére kaptam felkérést koloniál és skandináv stílusban még 2019 nyarán. A tervek alapján cégünk kivitelező csapata pedig elvégezte a teljes felújítást 2020 év első felében.

A ház még a 70-es években épült, így nemcsak az élettereit kellett újra gondolni két család számára, hanem szükségessé vált a víz vezetékek, villanyvezetékek, nyílászárók cseréje, a gázos fűtési rendszer modernizálása. A régi helyiségek funkciói megszűntek és új helyiségek kerültek kialakításra falak bontásával, új falak megépítésével. A házban két külön lakás került megépítésre. A földszinten elkészült egy konyha étkezővel, nappali és egy hálószoba fürdőszobával a szülők részére.

Földszint felújítás

A földszinten történt a legnagyobb változás. A régi garázsból került kialakításra a hálószoba és egy fürdőszoba, melynek a szintje 33 cm-el alacsonyabban volt mint a földszinti helyiségek. Így a szintet meg kellett emelnünk a garázs teljes területén, valamint szigetelni kellett a falakat és a mennyezetet is, a garázs ajtó helyén pedig egy hőszigetelt falat alakítottunk ki egy ablakkal. A megemelt padló adta a lehetőség, hogy a ház szennyvízcsöveit kivezessük az utcára a csatornába. Az itt kialakított fürdőszobára egy üveg tolóajtó került, hogy a hálószoba ablakon keresztül érkező természetes fény bejusson a fürdőbe is. A garázs falát megnyitottuk egy átjáróval a nappali felé így lehet átjutni a lakás többi részébe. A földszinten elbontottuk a régi kis WC-t és a régi kazán házat, mely a régi konyha területén volt található. Helyükre került egy étkező rész mely közvetlenül kapcsolódik az új konyhához. A konyha és étkező részre került álmennyezetek rejtik az emeletről és tetőtérből érkező szennyvízcsöveket, fűtéscsöveket, és a fürdő szellőzését biztosító légcsövet, valamint a konyhai szagelszívó kivezetését is.

Eredeti állapot:

Tervek:

Kivitelezés:

Kész állapot:

 

Emelet felújítás

Az emeleten egy új, nagyobb fürdőszoba került kialakításra, egy hálószobával valamint egy amerikai konyhás nappalival. A fiatal pár ezt a szintet vette birtokba és ehhez a szinthez kapcsolódik a tetőtéri rész is, ahol egy vendégszoba, egy fürdőszoba WC-vel, egy dolgozó és egy gardrób kapott helyet. Ezeken a szinteken is a régi falak elbontásával és az új falak megépítésével alakultak ki a megfelelő terek. Az emeleti fürdőszobában szerettek volna egy kádat, zuhanyzót is, és a mosógépnek is itt kellett helyett találni, ezért a hálószoba irányába el kellett mozdítanunk a falat, hogy nyerjünk 20 cm-t, aminek a segítségével elfértek a kívánt dolgok a fürdőben. A hálószobában az oda érkező tetőtéri szennyvízcső hangszigetelését kellett megoldanunk, melyhez csöhéllyat és speciális hangszigetelő gipszkartont alkalmaztunk. A konyhai szagelszívó kivezetését itt is az álmennyezet segítségével oldottuk meg. A nappali mennyezetén lévő, álgerendákat megtartottuk, csak újra festettük őket. Ügyfeleimnek az egyszerű letisztult stílusok tetszenek mint a skandináv és a koloniál stílus. Ezekhez a stílusokhoz jól illeszkedik ez a sötétbarna gerendázat. Színvilágban is ezt a sötét barna, fehér, szürke, bézs színvilágot vittük végig a házon, mely ehhez a két stílushoz igazodik.

Eredeti állapot:

Tervek:

Kivitelezés:

Kész állapot:

Tetőtér felújítás

Az új A tetőtéri helyiségek közé szerettek volna egy kicsi fürdőszobát is. Ennek az elhelyezése komoly kihívást jelentett, mivel korábban nem volt fürdőszoba a tetőtérben, csak egy félig használható kis WC. A tetőtéri belmagasságok is lényegesen lecsökkentették a fürdő kialakításának lehetőségét. Végül a vendégszoba és a folyosó egy részéből sikerült egy kis részt kialakítani ahol egy zuhanyzót, WC-t és egy kis kézmosót helyeztünk el. A vendégszobában maradt még hely egy vendégágy, egy kis komód, fotel elhelyezésére. A régi raktár és WC részen az 1.8m alatti területeken a fal kibontásával egy gardrób szekrény elhelyezésére nyílt lehetőség, valamint az alacsonyabb részek bepolcozására is kínálkozott lehetőség amellyel jelentős mennyiségű tároló rész alakult ki. A tetőtérbe is új laminált padló került, valamint a régi lambériás részeket több helyen bevontuk gipszkartonnal és fehérre festettük a falat, mennyezetet. Ezáltal a terek világosabbak lettek és nagyobbnak tűnnek.

Eredeti állapot:

Tervek:

Kivitelezés:

Kész állapot:

A lépcsőházban található régi beton lépcsőt megtartottuk, de felcsiszolásra került, valamint egy modern üveg korlát került rá. A házban az egyedi gyártású konyhákat és egyedi bútorokat a tervek alapján cégünk asztalos csapata készítette el.


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.