• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Balatonfüredi lakás berendezése modern stílusban Art Deco elemekkel gazdagítva - 2020

Balatonfüredi lakás berendezése modern stílusban Art Deco elemekkel gazdagítva - 2020

Balatonfüreden egy új építésű lakás berendezésére kértek fel. Ügyfeleim az Art Deco stílust kedvelik és rendelkeztek néhány bútorral ebből a stílus irányzatból, melyeket szerettek volna egy modern környezetbe beleilleszteni.

Meglévő bútorok:

A lakás modern építészeti megoldásaival és az alapvetően modern stílusú koncepcióval nehéz feladat volt összehangolni az Art Deco stílusú bútorokat. Az Art Deco világából a színpadias megjelenést kihasználva a helyiségekben mintegy szinpadként elhelyezve, dekorációként kaptak helyet ezek az Art Deco bútorok, de mégis betöltve a funkcionális szerepüket. A fényeket és csillogást, mely jellemzi az Art Deco világát, modern LED világítással kiegészített faldekorációkkal hoztuk be az enteriőrbe.

Az Art Decora jellemző geometrikus minták és legyező motívumok modern, mai köntösbe öltözve luxus tapétákon jelennek meg az enteriőrben, összekötve a modern stílust az Art Decoval. A modern stílust és az Art Deco-t is jellemzi a magasfényű felületek, fémmel kombinált bútorok használata. Ezért a lakásban található modern búrorok magasfényű fújt felületet kaptak, a dekorációknál pedig magasfényű fafurnéros anyagok, dekor üvegek kerültek felhasználásra.

Elkészült tervek:

A lakás berendezésében modern, kényelmes megoldások kerültek előtérbe. A tér adottságai miatt a bútorok egyedi tervezésüek és gyártásúak lettek.

A konyha és a nappali részen egy szigettel megoldott étkező rész is helyet kapott, melynek elhelyezésénél fontos szempont volt a nappali ablakain és a teraszról nyíló látvány megőrzése. Itt kapott helyett egy bár rész is, mely egy beszélgetős sarokként, már a nappalival köti össze a teret, megőrizve a balatoni táj látványát.

A hálószobát az anyaghasználatok, a színvilág és a csillogó elegancia köti a lakás többi részéhez. A gardróbszoba, egyben betölti a vendégszoba szerepét is, ide is bekerültek az elegáns anyagok, színek és formák is melyek végigkísérik a lakás többi helységét is.

Eredeti állapot:


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.