Loft lakberendezési stílus

A loft, mint stílustrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy iparvárosokban nagy számban zártak be gyárakat.

Sok országban találkozhatunk lakássá átalakított szélmalommal, nyomdával, magtárral, iskolával, istállóval, vagy lakássá alakított középkori templommal.  A loft stílus nagy népszerűségre tett szert az USA-ban és Nyugat-Európában is. Nálunk csak az elmúlt néhány évben kezdtek loft lakásokat kialakítani.Hatalmas, csarnokszerű, egybefüggő térek állnak rendelkezésére, gyakran 5-6 méteres belmagassággal.  Ehhez hatalmas nyílászárók társulnak általában, melyeken keresztül jó kilátás és jó fényviszonyok alakulnak ki a térben.

A teret födémnyílások törik meg, hirtelen változik a belmagasság, itt-ott gerendák lógnak be a térbe, valamint elrejthetetlen ipari csövek és technikai megoldások láthatóak a térben, melyek mind a tervezőt mind  lakókat kihívás elé állítják.

A betonoszlopok és a szabadon futó csőrendszerek az úgynevezett ipari stílus, kötelező kellékei ezeknek a tereknek, melyek által kialakul az egyedi hangulat. 

A loft lakások bútorai és kiegészítői között ugyanúgy találhatunk minimalista, indusztriális elemeket, mint Vintage vagy Art Deco darabokat is. A Loft lakások általában eklektikusak egy kicsit, de annál hangulatosabbak.

Otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana loft lakberendezési stílusú átalakításához kérjük lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolati űrlapon keresztül vagy a +3630/268-9898 telefonszámon.

Képek forrása: images.google.com

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja