Contemporary lakberendezési stílus

Magyar nyelvben nem igazán találunk megfelelő fordítást hozzá. Talán leginkább az elegáns kortárs szavak jelemzik a legjobban. 

Modern, de nem minimalista, kortárs, de nem képzőművészeti összességében az ennek mondott enteriőr. Stílusnak is nehezen mondható, mivel különböző stílusú, formájú bútordarabokat és kiegészítőket helyez el ugyanabban a térben, azonban az azonos színvilág és a magas minőségük miatt mégis egységes és hangulatos tereket eredményez.

Színek terén a stílus egyszerű, natúr árnyalatokkal dolgozik, így a tárgyakat a semleges környezet fogja egységbe, ezzel lehetőséget biztosítva, hogy a tárgyak egyedi szépsége jobban érvényesüljön. A contemporary mellőz minden erőteljes árnyalatot. Szépségét, érdekességét a tárgyak vonalvezetése és a színharmóniába foglalt stíluskavalkádja adja meg.

A stílus másik védjegye az aprólékosan kidolgozott részletekben rejlik, rengeteg kiegészítőt használva jutunk el a komplett enteriőr látványáig. A contemporary legfontosabb szempontja a kiegyesúlyozottság. A térnek nem egy központi eleme van, hanem minden elemében, minden részletében ugyanaz az igényesség jelenik meg. Ebben a stílusban főszerepet kap a fény, ezért is köthető ez a stílus a nagy belmagasságú, polgári lakásokhoz, hiszen a nagy ablakok és tágas terek ideális körülményeket biztosítanak. Az ilyen polgári lakásokra és a hozzájuk tartozó eleganciára jellemző építészeti megoldások (stukkók, különleges formájú ajtók, stb.) a részletek olyan egységét adják, amely hozzájárul a stílus egyediséghez.

Otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana contemporary lakberendezési stílusú átalakításához kérjük lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolati űrlapon keresztül vagy a +3630/268-9898 telefonszámon.

Képek forrása: images.google.com

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja