• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Vízparti nyaraló kialakítása - 2020

Vízparti nyaraló kialakítása - 2020

A vízparti nyaraló kialakításánál a tengerparti stílus elemeit használtam. A nappali és konyha rész egy légtér a házban és a teraszra és kertre nyíló nagy ajtókkal a kinti világgal is egybenyitható.

Minden résznek alkalmasnak kellett lenni egy nagyobb társaság kiszolgálására. A nappali leülős, leheveredős részei és a beszélgetésre, társasozásra alkalmas sarok rész elkülönülve, de mégis egy légtérként megvalósítja, hogy az egész család kényelmesen pihenjen.

Meghatározó színeit a háznak természetesen a tenger ihlette. Alapszíne a háznak fehér, melyet finom kékekkel, türkizzel, homok színnel és többnyire pasztell árnyalatokkal társítottam. Mivel egy természetközeli stílusról van szó elsősorban természetes anyagokat használtam- padló esetében fapadlót, fából készült bútorokat, melyek természetes fa színűek, fehérek, és kékekre festettek vagy koptatott, rusztikus felületet kaptak.

3D láványtervek:

A kiegészítőknél is a természetesség jellemző. Fából, rattanból, tengerifűből, bambuszból készült kosarakkal, szőnyegekkel, árnyékolókkal, lámpákkal dekoráltam a teret, így téve barátságossá és otthonossá. Lámpák és lámpások esetében a fémet és az üveget is szívesen használnak ebben a stílusban, így ilyen lámpákat választottam én is. Textilekből a természetes len és pamut anyagokra esett a választás a Casamance textil kollekcióiból.

Dekorációként felhasználtam, a tengerhez, vízparthoz köthető tárgyakat és ami ezt idézi. Kavicsok kerültek a konyhasziget aljára, és uszadékfából készült az állólámpa, a falakra pedig evező dekoráció, kormánykerék és a vízhez kapcsolható egyéb dekorációkat helyeztünk el.


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.