• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18

Art Deco stílusú családi ház emeletének tervezése és kivitelezése - 2015

Budapest XVIII. kerületében található század eleji nagypolgári családi ház teljes felújítására került sor az elmúlt két év alatt.

A tulajdonos a ház eredeti stílusát és hangulatát szerette volna megtartani a felújítás során. A felújítás első része először a földszinten a tavalyi évben történt (részletes leírása: Század elején épült Art Deco stílusú ház felújítása - 2014). Az Art Deco lakberendezési stílus jegyeit az idén megvalósításra került emeleti részen is tovább vittük a földszinten használt anyagok és stíluselemek újbóli használatával.

A tetőtér kialakítása során az egyik kihívást a tetőt tartó eredeti fa oszlopoknak a beillesztése jelentette az enteriőrbe. A tetőtérben a ház tulajdonos kislányának szobája és a hozzá kapcsolódó fürdőszoba került kialakításra, melynél a tenger színeit és a tengeri halak, cápák motívumait alkalmaztam külön kérésre. Szerencsére a Metro csempék világában létezik sokféle színű, így a tengeri hangulatot sikerült a fürdőben is kialakítani amellett, hogy a földszinten található fehér-fekete Metro csempék által megadott stílust megőriztük. Az emeleti folyosót és oda vezető lépcsőt a földszinti Harlequin tapéta elhelyezésével kapcsoltuk az alsó szint entriőrjéhez, valamint a sakktáblaszerűen lerakott fehér-fekete járólapok erősítik az Art Deco stílus világát. A régi tetőt tartó oszlopok színvilágához és stílusához teljes mértékben illeszkedő laminált padlót tettünk a Parador kínálatából.

A ház bútorai a földszinten többségükben bútor restaurátor által felújított eredeti század eleji Art Deco bútorokból kerültek ki, vagy egyedi tervezésűek, míg az emeleti gyerekszoba és fürdő már a tinédzserek világába illő berendezéssel bír.

Az elkészült Art Deco stílusú ház képei:


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.