• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Az Év Színe 2021-ben

Az Év Színe 2021-ben

2021-ben az Év színének két szint jelölt meg a Pantone Intézet, mely nem jellemző, hiszen egy szín kerül megnevezésre rendszerint. 2021-ben az Ultimate Gray nevű szürke és az Illuminating fantázianevű napfényes sárga lett az év színe.

Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója.

„Az idei kettős színválasztás azt fejezi ki, hogy átléptük a határainkat, és világosan látszik, mennyire szükségünk van egymásra. A másokkal való kapcsolat erőssé tesz, de ugyanígy szükségünk van a reményre és a pozitív gondolkodásra az előrelépéshez. Ezért választottunk két független színt, amelyek segítettek nekünk közvetíteni ezt az üzenetet.” - nyilatkozta Leatrice Eiseman.

Ez a színpáros erőt és optimizmust sugall. Komolyság és racionális gondolkodás, vidámság és intuíció nem állnak háborúban egymással. Mind a két megközelítési módra szükség van ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni a kihívásokkal.Az emberek nem élhetnek remény nélkül. Az élénk sárga szín az éltető napfényt idézi meg, feltölt vitalitással, derűt és pezsgő jókedvet ígér. A szürke a tengerparti kavicsokat idézi, amelyeket a víz gömbölyűre koptatott. A Pantone szerint a kavicsok az ellenálló képességet is szimbolizálják, mindazt, amit megőrzünk magunkból bármilyen hosszú és nehéz utat járunk is be. A szürke csendet biztosít a lelki béke megőrzéséhez, a sárga ellenben azt a vágyunkat fejezi ki, hogy észrevehetőek legyünk, hogy láthatóak, hallhatóak maradjunk a külvilág számára.


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.