Az év színe 2020-ban a Classic Blue

Az év színe 2020-ban a Classic Blue

A Pantone a Pantone 19-4052-őt, vagyis a Classic Blue-t választotta a jövő év hivatalos színévé.

A vállalat szerint a szín jelenléte „megnyugtat, magabiztosságot és kapcsolatot teremt.” Míg az idei szín „életvidám volt”, addig a kék „békét és nyugalmat ad az emberi szellem számára.” A kéket a kommunikációval és a tisztasággal is összekötik. „A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk” – mondja Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója. Az adott színt egyébként mindig aszerint választják ki, hogy épp mi zajlik a globális kultúránkban az adott pillanatban.

2020 év színe egy kellemes hatású, modern éjkék, amely egyébként ugyanúgy alkalmazható a konyhában vagy az előszobában is, mint a nappaliban, de akár a hálószobában is megállja a helyét.

Nagyon jól illik ehhez a trendi kék színhez a fehér vagy krémszínű bútorzat, a világos vagy réz,ezüst, arany kiegészítők, amiket bátran használhatunk hozzá. Világossal kiegészülve éri el a megfelelő hatását ez a gyönyörű kék árnyalat.

Ha tetszik Neked ez a kék festék, akkor most nyugodtan vágj bele, hiszen ezzel nem csak eleganciát, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot adsz otthonodnak, hanem még trendivé is teszed!

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja