Skandináv lakberendezési stílus

Sok-sok fehér felület, természetes fénnyel ellátott lakóterek, melyek a nagy ablakokon áradnak be, egyszerű letisztult vonalvezetésű bútorok,

természetes anyagok és színek, természetből vett motívumok, geometriai formák jellemzik ezt a stílust.

A stílus értelemszerűen az északi országokból származik, ahol a ragyogó napsütésből csak kevés jut, ezért fontos szerepet kapnak a nagy ablakok, világos felületek, az egybenyíló nagy terek. Az otthonosságot a részletek teremtik meg: puha, mintás textíliák pamutból, gyapjúból, lenből, néhány színes kiegészítővel, néhány gyertyával, melegfényű lámpákkal. A bútorok egyszerűek, főként fenyőből készülnek világosra mázolva és csak annyi van belőlük, amire feltétlenül szükség van, így lesz igazán szellős a skandináv típusú lakás. Általában a padló hajópadló, egészen világos színben, gyakran fehérre festve. Kedvelik a fonott és hácsból készült tárgyakat, szőnyegeket és a modern formatervezett tárgyakat.

A legtöbb Skandináv otthonban találunk szaunát, mely a melegség és egészség megőrzésének az egyik eszköze az ottani országokban, valamint a nappaliban a kandalló vagy a kályha mellett látható a farakás, mely az otthon melegségét erősíti tovább.

Otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana skandináv lakberendezési stílusú átalakításához kérjük lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolati űrlapon keresztül vagy a +3630/268-9898 telefonszámon.

Skandináv stílusban készült lakberendezési munkáim:
Öreg családi ház átlalakítása Balassagyarmaton - 2015

Képek forrás: images.google.com

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja