Minimál lakberendezési stílus

A minimál stílusban a bútorok egyszerűek, letisztult formavilágúak, minden

díszítéstől, hivalkodástól mentesek, de mégis elegánsak. 

 

Anyagok tekintetében minőségi, igényes kárpitokat, kiegészítőket használ. A textilek általában minta nélküliek. A térben használt dísztárgyak pedig minimális számban vannak csak jelen az enteriőrben. Az esztétikai élményt a formavilág ismétlésével lehet megteremteni, pl. több egyforma vázával. Azoknak ajánlott ez a stílus, akik nem ragaszkodnak a régi családi fotókhoz és az emléktárgyaikhoz.

A minimál stílusban a bútorok egyszerűek, letisztult formavilágúak, minden díszítéstől, hivalkodástól mentesek, de mégis elegánsak. Színvilágát tekintve ez a stílus nem túl gazdag, leginkább a szürke, fekete és a fehér színeket alkalmazza, esetleg kiegészíti egy kis halványsárga, bézs vagy olajzölddel. Ez a stílus nagy önfegyelmet kíván. Egyszerre legfeljebb két kontrasztos színt használ. A tereket tágasan hagyja, sőt a legjobban nagy terekben lehet igazán jól érvényesíteni ezt a stílust. A nagyobb hangsúlyosabb bútorokat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban kell elhelyezni, ezzel létrehozható az egyensúly, amely ennek a stílusnak az alapja.

A leggondosabban berendezett minimalista lakást is elrontja, ha nincs megfelelő fény a lakásban. A bőséges, természetes fény jelenléte nélkülözhetetlen a viszonylag szegényes színvilághoz. Az elegendő fény még légiesebbé, hangsúlyossá és melegebbé teszi a minimál stílusban berendezett tereket.

Otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana minimál lakberendezési stílusú átalakításához kérjük lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolati űrlapon keresztül vagy a +3630/268-9898 telefonszámon.

Minimál stílusban készült lakberendezési munkáim:
230m2-es családi ház átalakítása modern minimál stílusban - 2017
Öreg családi ház átlalakítása Balassagyarmaton - 2015
Budapest belvárosi lakás átalakítása minimál stílusban - 2013

Képek forrása: images.google.com

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja