Vónya Tímea

Lakberendező

Vónya Tímea lakberendező vagyok. A megszokottól eltérően mutatom be magamat és a hitvallásomat a lakberendező szakmáról.

Kislányként is vonzott a szépség és a harmónia és mindenhol ezt kerestem.

„Az édes otthon nem a véletlen műve.” (Conran) Hogy igazán jól sikerüljön, pont olyan legyen, amit Ön megálmodott és pont annyi költségvetésből, ami a rendelkezésre áll, ehhez kell egy lakberendező, aki a szakértelmével megvalósítja ezeket.

„Célom, hogy megmutassam a dolgok belső szépségét, a jelentéktelenben rejtőző szépséget.” (Lucien Hervé) Lakberendezőként meg kell ismernem az ügyfeleim igényeit, a család szokásait, hobbijait  meghallgatom az elképzeléseket, így egy kicsit az ügyfeleim „bizalmasává” válok, mint egy jó barát. Ezek után ráhangolódom a berendezendő térre és megálmodom az otthont, melyet szeretne. Összhangba hozom a valóságot az álmokkal és a térrel.

„A titok, hogyan leljük örömet munkánkban, egyetlen szóban rejlik: kiválóság. Ha az ember tudja, hogyan csináljon valamit igazán jól, máris örömét leli benne.” (Pearl Sydenstricker Buck) Az alkotás mindig örömmel tölt el, szeretem látni, amikor a lakberendező munkám eredményeként létrejött enteriőr a megbízóm megelégedettségére szolgál és boldogság tölti el az új otthonában. Ennek érdekében igyekszem precízen és szakmailag naprakészen dolgozni. A munkám során nap, mint nap ezt érzem: „A tökéletes munka titka az élvezet, amit találunk benne.” (Arisztotelész)

Lakberendezési stílusok tekintetében nem vagyok elkötelezettje egyiknek sem. Mint lakberendező megpróbálok ráhangolódni az igényekre és a kívánt stílus szerint hozom létre az enteriőrt. Szívesen mozgok a design világában is, figyelemmel kísérem az újdonságokat. Igyekszem szem előtt tartani azonban: „A divat múlandó, a stílus örök.” (Y. S. Laurent) Amikor lehetőségem van rá és elfogadja a megbízóm is, akkor szeretek különlegességeket alkalmazni. „Légy Önmagad. A világ imádja az eredetit.” (Ingrid Bergman)

A lakberendező munkám során tökéletes összhang elérésének érdekében szívesen alkalmazom a térrendezés tudományát, a Feng Shui egyes elemeit, amennyiben a megrendelőm is elfogadja ezt. „Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, ami eltölti ott az embereket!” (Márai Sándor)

Amikor elkészül a munka, melyet szívvel-lélekkel készítettem el, időt, energiát, fáradtságot nem kímélve, akkor olyan érzés tölt el lakberendezőként, mintha én is része lennék az enteriőrnek. „Add nevedet a munkádhoz! Minden elvégzett feladat a saját önarcképed.” (Ismeretlen szerző)

Vónya Tímea
Vónya TímeaLakberendezőoffice@attraktivdesign.hu

Nézze meg korábbi lakberendező munkáimat, és hívjon otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana átalakításával, felújításával kapcsolatban a +3630/268-9898-as telefonszámon vagy írjon email-t a kapcsolati űrlapon keresztül.

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja