220m2-res családi ház átalakítása Budapesten kivitelezéssel

Budapest XVI. kerületében található családi ház átalakítására kértek fel engem és kivitelező csapatunkat. A ház 10 évvel ezelőtt épült, így jó állapotban vette meg Ügyfelem, de stílusában egy modernebb, élhetőbb házat szerettek volna kialakítani.

A ház földszinti elrendezését az új tulajdonosok igényei szerint terveztem át. Az előszoba leválasztásra került a hosszú nyitott folyósótól, kialakítottunk egy szülői hálószobát a földszinten, egy hátsó előszobát a garázsból történő bejárásnak, valamint egy új dolgozó szoba is helyett kapott a földszinten. Az új helyiségek kialakításához szárazépítéssel több új falat építettünk, valamint a nappalit egybe nyitottuk egy széles átjáró kialakításával a dolgozószobával, mely közvetlen kijárattal rendelkezik a kertbe vezető teraszra. Az otthon dolgozó családfő így szinte együtt tud lenni a családdal, de mégis külön részen tudja munkáját végezni.

A nappaliban található kandalló elbontásra került, és terveim alapján egy modern minimál stílusú kandalló lett megépítve. A konyha is modernizálásra került, asztalos csapatunk egy egyedi tervezésű, magasfényű fújt konyhabútort épített be a régi helyére.

A lépcsőházban található, tömör, régies stílusú, nyikorgó lépcső helyére, egy modern, légies lépcsőt terveztem. A lépcsőlapok fafurnérosak lettek, a rugdosó részek pedig a fal színére lettek festve, így a lépcső továbbra is teljes mértékben tisztítható maradt. Az üveg korlát a tér légiességét adta vissza, és modernséget hozott a lépcsőházba.

Utánna Utánna
Elötte Elötte

A házban található 2 db fürdőszoba és a kő burkolatok teljes mértékben elbontásra kerültek. Helyükre modern, elegáns csempék, új szaniterekkel lettek betervezeve. A házban sötétbarna famintás kőlapok vonulnak végig, illeszkedve a nappali és a dolgozó laminált padlójához.Az új dolgozó szoba, valamint a leválasztott előszoba és folyósóra Nobo radiátorok kerültek be a fűtés megoldására, mert nem szerették volna a meglévő radiátoros fűtést tovább bővíteni, a magas szerelési költségek miatt. A házban a tárolás megoldására nagy, egyedi gyártású gardrób szekrények kerültek be a lépcső alá, az új előszobákba, valamint a szülői hálószobába.

3D látványtervek:

Eredeti állapot:

Elkészült állapot:

Alaprajzok:

Budapest belvárosában található öt csillagos hotel lakosztályainak átalakítási terveinél fontos szempont volt, hogy akár hosszabb távú kiadásra is alkalmas apartmanok legyenek kialakítva. Feladatom az volt, hogy költséghatékony és modern megoldásokkal, az öt csillagos kategória elvárásainak megfelelő luxus körülményekkel, de mégis az épület palota stílusához igazodó enteriört hozzak létre.

A korábbi teakonyha kíbővítésre került, mosogatógép, főzőlap, mikrohullámú és hagyományos sütővel, melyet a nappali bútorai rejtenek el a nappali rész elől. A konyhapult tovább vezetéseként egy elegáns, egyedi vonalvezetésű, térben álló étkező pult kapott helyett, mely alkalmas baráti beszélgetésekre, vagy otthoni munkahelyként is. A nappali részeként a kanadalló és az olvasó sarok közé bekerült egy kis laptop asztalka is.

Az öt csillagos hotel Classic lakosztályainak design elemei között szerepelnek a nagypolgári stílusra jellemző halszálkás parketta, kandalló, gipszstukkó lábazati és dekor elemek és kristály lámpák.

A falakat elegáns Casamance tapéták díszítik, a fürdőben és a WC-ben pedig merész halszálkás mintázatú spanyol csempék.

A nappali részen található kanapé vendégágy funkcióval is rendelkezik, így alkalmas a lakosztály további vendégek fogadására is. Több személy kényelmes kiszolgálását biztosítja a korábbi fürdőszoba kettéválasztása is, egy különálló wc-re -mely a korábbi bejáratát megtarva a nappali felől közelíthető meg-, valamint egy zuhanyzós fürdőszoba, mely egybenyitásra került a hálószobával.

A hálószoba eleganciáját és kényelmét növeli a tükrös és tapétás dekoráció mögé rejtett gardrób szekrények elhelyezése,mely kiegészül egy puha bársonnyal borított öltöző puffal. A fürdőszoba mosdó pultja rejti magába a mosó-szárító gépet is, így kényelmesen, egy helyen meg tud valósulni a napi készülődés, egy elegáns, luxust idéző környezetben, mert természetesen a fürdőből és a WC-ből sem maradhatnak el a lenyűgöző kristály lámpák, tükrök, és a látványos Casamance tapéták.

Az átalakítás a lakosztály eredeti gépészeti kiállásainak figyelembe vételével történt, így csak kisebb műszaki átalakítások voltak szükségesek, ezért a meglévő költségkeretet túlnyomórészt a designra és a tér modernizálására lehetett fordítani.

3D látványtervek:

Anyagválogatás:

Kertes sorházi ház átalakítása kivitelezéssel

A kertes sorházi lakás földszinti részének átalakítására kaptam megbízást a tulajdonostól. A terek egybenyitásával, a világítás modernizálásával és egy új, modern, kényelmes lépcső kialakításával haladtunk első lépésként a megálmodott modern minimál stílus kialakítása felé. Konyha felújítás is szükségessé vált, valamint a földszinten található kis szoba falainak kibontásával kialakításra kerülhetett egy étkező rész is, mely korábban a nappaliban kapott helyet.

Megbízónk egy 9 szobás belvárosi panzió tervezésére kért fel. A szobákhoz külön zuhanyzós fürdők tartoznak és tea konyha rész. Modern és színes szobák kialakítását kérték. Így narancs,kék,citromsárga,piros színfoltokat használtam   a bézs és fehér színek mellé. Fontos szempont volt a bútoroknál és a dekorációnál, hogy  hosszú távon bírják a nagyobb igénybe vételt is.  A belvárosi lakások adottsága a nagy belmagasság valamint a lakásban elhelyezett pince lejáró, melyet egy galéria szerű felépítmény takart el. Így a szobákban a világítást körbefutó álmennyezetek lehetett megoldani, valamint az egyik szobában egy olvasó galéria került kialakításra. A tervek elkészülte után, az anyagbeszerzés és a berendezés elhelyezése is cégük feladata volt.

Megbízónk egy 9 szobás belvárosi panzió tervezésére kért fel. A szobákhoz külön zuhanyzós fürdők tartoznak és tea konyha rész. Modern és színes szobák kialakítását kérték, így narancs, kék, citromsárga, piros színeket használtam a bézs és fehér színek mellé. Fontos szempont volt a bútoroknál és a dekorációnál, hogy hosszú távon bírják a nagyobb igénybe vételt is. 

Luxus családi ház bárjának újratervezése

Új építésű dabasi családi ház bár részének átalakítására kért fel Ügyfelem. Látványos, modern design elmekkel megtűzdelt bár kialakítása volt kérés, mely  a ház többi modern helyiségéhez is illeszkedik. Ügyfelem ötletei és színválasztásai meghatározó vonalat adtak a tervezéshez. Az elképzeléseknél figyelmbe kellett venni azt is, hogy nem csak a szűk család, hanem üzleti-baráti találkozók lebonyolítására is alkalmas legyen.
A tér belmagasságát figyelembe véve kellett egy új világítást is kialakítani, melynek jelentős részét teszi ki a hangulati és a designhoz tartozó megvilágítás.

Az elkészült bár:

A látványtervek:

A bár eredeti állapotában így nézett ki:

Mediterrán jellegű családi ház átalakítása angol stílusúra

Ügyfelem Budapesten, a budai részen vásárolt egy 2 szintes, 140m2-es családi házat, mely mediterrán stílusú volt eredetileg, és amit szeretett volna angol stílusúvá alakíttatni.

A házat több szempontból is szerette volna modernizálni. Az átlakítás a fürdőszobákat teljes mértékben érintette nemcsak a burkolatok, hanem a fürdők elrendezését illetően is. A kádak helyére zuhanykabinok kerültek, az új burkolatoknál pedig a Pamesa La Maison burkolataira esett a választás, melyek nemcsak stílusban hanem színvilágban is tökéletesen illeszkedtek az elképzelt koncepcióba. Az emeleti fürdőben egy szauna is elhelyezésre került. 

A földszinten a világítás modernizálásra is szükség volt, így az álmennyezetbe LED világítás került, valamint elegáns csillárok kaptak helyet az étkező asztalnál és az angol stílusra jellemző Springfiled ülőgarnitúra fölött. 

A stílus elengedhetetlen kelléke a kandalló, mely a nappaliban lett elhelyezve, bár a nappali adottságai csak az elektromos kanadalló kialakítást tették lehetővé. 

A földszinten a nappali és a télikert közötti szoba az olvasó szoba és vendég szoba szerepét tölti be, melyben nemcsak kényelmes bútorok és könyvek kaptak helyet, hanem a gyerekek tanulásához alkalmas bútorok is. 

Az emeleten  a hálószobák lettek kialakítva. A szülői háló és a földszinti nappali-étkező falain elegáns tapéták futank körbe a Khroma Toccata családjából. A szülői hálószoba a TV szoba és gardrób szoba szerepét is betölti a szülök számára. Elegáns és kényelmes bútorzatát a barna, bézs, arany színek jellemzik.

A gyerekszobák berendezésénél a szobák alakja és mérete jelentet kíhívást az elrendezésüknél. A fiú szoba vidám kék színekben pompázik, a kislányok szobája pedig kedvenc rózsaszín és lila színekkel lett díszítve.

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja

© 2018 Attraktiv Design Studio Bt.